Tájékoztató az elkülönített hulladékgyűjtésről

A képhez tartozó alt jellemző üres; image-1024x185.png a fájlnév

Tájékoztató az elkülönített hulladékgyűjtésről

Tisztelt Ingatlantulajdonos!

Kérem, olvassa át az alábbi tájékoztatót arról az új hulladékgyűjtési rendszerről, amely hamarosan az Ön ingatlanát érintően is bevezetésre kerül:

A 385/2014. Kormányrendelet előírása szerint kötelező a háztartásokban keletkező hulladékot a keletkezésükkor külön gyűjteni, szelektálni, válogatni. Ehhez az alábbiakban kívánunk segítséget nyújtani.

Mi a teendő?

A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás alakossági ingatlantulajdonosok számára pályázati forrásból díjmentes használatra biztosít szerződésenként 1 db. tájékoztató matricával ellátott, új, 120 literes, kerekes gyűjtőedényt, amelybe az elkülönítetten gyűjtött (szelektív) hulladékot kell elhelyezni.

Ennek érdekében Önnek a teendője, hogy a kijelölt időpontban az edényt átvegye, a jövőben a megfelelő hulladékot abba gyűjtse, majd a szállítási napokon kihelyezze az ingatlana elé, valamint az edényzet állagát megóvja, azt rendeltetésszerűen használja.

AZ ÚJ GYŰJTŐEDÉNY ÁTVÉTELI HELYE ÉS IDEJE AZ ÖN TELEPÜLÉSÉN:

ALCSÚTDOBOZ, SZABADSÁG U. 107. (Régi Községháza)

2021. 06. 24. csütörtök: 8-18 óráig

2021. 06. 25. péntek: 8-18 óráig

2021. 06. 26. szombat 8-12 óráig

Kérjük, hogy az átvételhez a lakcímkártyáját és személyazonosító okmányát, esetleg egy hulladékszállítási számláját hozza magával! Amennyiben az ingatlanhoz tartozó edényt nem tudja személyesen átvenni, úgy kérjük, állítson ki írásos meghatalmazást az átvétellel megbízott személy számára. A meghatalmazáshoz mintát talál a www.kdv.hu oldalon.

Az új gyűjtőedényekből az elkülönítetten gyűjtött, hasznosítható hulladék továbbra is a hulladéknaptár szerinti szelektív gyűjtési napokon kerül elszállításra. Arról, hogy ebben az edényben milyen hulladékok gyűjthetők, az edény átvételekor átadott szórólap és az edény oldalára ragasztott tájékoztató is segít eligazodni. Az új edényben kizárólag az alább felsorolt hulladékokat szíveskedjen gyűjteni:

  • műanyag üdítős, ásványvizes (PET) palackok, tejtermékek poharai,
  • műanyag kozmetikai és tisztítószeres flakonok,
  • többrétegű italos (tejes, gyümölcsleves) kartondobozok,
  • fém italos (üdítős, sörös), ill. konzerves dobozok, alufólia, fémtálcák, fém zárókupakok
  • nem kötegelhető papír hulladék

A műanyag és fém palackokat, flakonokat, többrétegű italos kartondobozokat kiöblítve, kupak nélkül, kilapítva rakják a gyűjtőbe, így kevesebb helyet igényel!

Kérjük, ne tegyen bele gyermekjátékot, nem újrahasznosítható műanyagból készült tárgyakat!

A vegyes települési hulladék elszállítása továbbra is a korábbi hulladékgyűjtési napokon, és rendszerességgel történik.

Bővebb és folyamatos információt találhat a hulladékszállítást végző közszolgáltatója honlapján: www.deponia.hu illetve www.vertikalzrt.hu

Köszönjük együttműködését!

Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási
Önkormányzati Társulás