Szelektív hulladékgyűjtés Alcsútdobozon

A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS IDŐPONTJAI:

2015. Március 13.     Április 10. Május 8. Június 12. Július 10.
Augusztus 14. Szeptember 11. Október 9. November 13. December 11.
2016. Január 15. Február 12. Március 11. Április 8.

 

További részletekhez, tudnivalókhoz olvassa el a teljes cikket.

 A csomagolóanyagok házhoz menő gyűjtése: A közszolgáltatás keretén belül egész éven át havi 1 alkalommal a település teljes közigazgatási területén biztosított.

 

Műanyag hulladékok gyűjtése a szállítási naptárban meghatározott szállítási napon korlátozás nélküli mennyiségben (ugyanabban a gyűjtőzsákban) kihelyezhetők üdítős, ásványvizes PET palackok, műanyag alapú flakonok, fóliák, bevásárló szatyrok, fém italosdoboz, italoskarton  (Tetra Pack). A begyűjtött szelektív hulladék az elszállítás után szalagrendszerben kerül kiválogatásra.

 A hulladékok könnyebb azonosíthatósága érdekében kérjük a szelektíven gyűjtött hulladékot lehetőség szerint átlátszó (áttetsző) műanyag zsákban szíveskedjenek kihelyezni az ingatlan elé a szállítási naptárban megjelölt szállítási napon reggel 7 óráig.

A hulladék hasznosíthatósága érdekében a zsákban elhelyezett hulladékok szennyezés mentesen kerüljenek a zsákba. Ne tegyen bele zsíros, olajos, élelmiszerrel vagy vegyszerrel, illetve mérgező anyaggal szennyezett hulladékot, valamint ismeretlen anyagot, szemetet, hungarocellt! A szennyezett hulladék nem hasznosítható; nem kerül elszállításra!

 

A papírhulladék gyűjtése a csomagolóanyagok házhoz menő szelektív gyűjtésének napján történik.

Kérjük, az alábbi papírhulladékokat elkülönítetten, összehajtogatva és összekötözve helyezzék ki az ingatlan elé:

  • újságpapír,
  • prospektus,
  • könyvek,
  • füzetek,
  • irodai papírok,
  • géppapír,
  • papírzacskó,
  • kozmetikai és élelmiszerek kartondobozai,
  • háztartási gépek kartondobozai

A papír nem lehet olajos, zsíros vagy egyéb módon szennyezett!

 

Üveghulladékok (italos üveg, befőttes üveg) szelektív gyűjtése

Üveghulladékot (italos üveget és befőttes üveget) kizárólag a gyűjtőszigeteken lehet elhelyezni; ezen hulladékok elhelyezésére a gyűjtőszigeteket kell igénybe venni. Az üveghulladékot tartalmazó szelektív gyűjtőedénybe nem dobható ablaküveg, autóüveg, fénycső, izzólámpa, zárókupak, porcelán, kerámia, szennyezett üveg, egyéb összetételű hulladék, mivel ezek nem hasznosíthatóak.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a vonatkozó törvényi és rendeleti előírások alapján, azokon a településrészeken, ahol a házhoz menő szelektív hulladékszállítás biztosított, az ingatlan tulajdonosa köteles a szelektivitásnak megfelelő hulladékot elkülönítetten gyűjteni, illetőleg a Közszolgáltatónak a szelektív hulladékok szállítási napján átadni. A háztartási hulladékba a szelektíven gyűjtött anyagok nem helyezhetők el.

                                                                                                      

                                                                                                             VHG-DEPÓNIA