Sajtóközlemény – Lezárult Alcsútdoboz Település Önkormányzat, „Bölcsőde létesítése Alcsútdobozon” című projektje

Sajtóközlemény

Lezárult Alcsútdoboz Település Önkormányzat, „Bölcsőde létesítése Alcsútdobozon” című projektje

2023/12/31

Alcsútdoboz Település Önkormányzat „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című pályázati felhívás keretében (TOP-1.4.1-19) 384,34 millió Ft, vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A fejlesztés célja új bölcsőde épület megépítése. A projekt eredményesen megvalósult, az Önkormányzat a pályázatban vállaltakat maradéktalanul teljesítette.

A TOP-1.4.1-19 kódszámú, „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című pályázati felhívásra sikeresen nyújtotta be pályázatát, Alcsútdoboz Település Önkormányzat, melyhez 384,34 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.

A „Bölcsőde létesítése Alcsútdobozon” című, TOP-1.4.1-19-FE1-2019-00020 azonosító számú fejlesztés célja Alcsútdoboz központi részén egy korszerű, minden elvárásnak megfelelő új bölcsőde épület megépítése volt. A projekt eredményesen megvalósult, az Önkormányzat a pályázatban vállaltakat maradéktalanul teljesítette.

A beruházás az Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanon valósult meg. A projekt keretében végrehajtott kivitelezési beruházás 2023. december 20-án fejeződött be.

Az Önkormányzat a bölcsődei ellátás biztosításával új közszolgáltatást hozott létre a településen, új munkahelyeket teremtve és növelve a települési épített környezet értékét. A fejlesztés révén a korszerűsített bölcsődei szolgáltatás épülete mindenki számára egyenlő esélyben hozzáférhető lesz, köszönhetően a komplex akadálymentesítésnek.

A fejlesztés eredményeként 1 új bölcsődei csoport, 8 férőhellyel került kialakításra, a bölcsőde létrehozásával pedig 2 új munkahely jött létre.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projekt megvalósítója: Alcsútdoboz Település Önkormányzat

A támogatás összege: 384 339 133 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt megvalósítási ideje: 2020.06.01. – 2023.12.31.

A projektzárás dátuma: 2023.12.31.

A projektről bővebb információt a http://www.alcsutdoboz.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Tóth Erika, Alcsútdoboz Település Önkormányzatának polgármesterétől

E-mail címe: polgarmester@alcsutdoboz.hu