Alcsútdobozról

TothErikaKedves Látogató!

Nagy tisztelettel köszöntöm Alcsútdoboz honlapján. Öröm számomra, hogy érdeklődik településünk iránt, és felkereste oldalunkat. Remélem, hogy megtalálja azt az információt amire kíváncsi, de ha mégsem, kérem lépjen   velünk kapcsolatba telefonon vagy e-mailen.

Elmondhatom Önnek, hogy én kisgyermekkorom óta itt élek és nagyon szeretem ezt a falut. A jellegzetes hosszú főutcát a két református templommal, a katolikus „kistemplomot” az óvodával, az iskola épületegyüttesét a régi gazdatiszti kúriával, a forgalmas központot és az itt élő embereket.

Minket itt sok minden összeköt. Rokoni és baráti szálak, iskolai emlékek, munkából és szórakozásból fakadó közösségi élmények. Attól érezzük igazán otthonunknak Alcsútdobozt, mert a legtöbben naponta találkozunk, jól ismerjük és tiszteljük egymást, közös az orvosunk és ugyanabban az üzletben vásárolunk.

A bennünket körülvevő  természeti környezetet a környéken egyedülállónak tartom. Településünk Székesfehérvár irányából erdőkkel, szőlőhegyekkel ölelt, ereszkedő völgyben helyezkedik el.  A 40 hektáros Alcsúti Arborétum országosan ismert növénykert, kiemelkedő turisztikai fejlesztési lehetőségekkel.  Falunkat Etyek felől hullámzó domboldalak övezik. Mária-völgyi külterületünkön 18 lyukú golfpálya működik, amelyhez a faluból több kilométer hosszú, 200 éve ültetett platánsor vezet. Alcsútdoboz szinte összeépült Felcsút településsel, melynek nemzetközi szintű sportfejlesztései és futball arénája is könnyen elérhető.

Alcsútdobozon adott a minőségi élethez szükséges környezet: a jó levegő, a sok zöld, a teljes infrastruktúra. Megfelelő a közbiztonság, polgárőrségünk évtizede jól működik. A helyi kulturális élet aktív és színes,  jó a helyi kommunikáció: van helyi tévénk és újságunk.  Egyházi gyülekezeteink értékes tevékenységet folytatnak, a civil csoportok pedig felpezsdítik a közéletet. A 2014. október 20-án felállt önkormányzati testület célja, hogy jól szervezett településüzemeltetéssel és tervszerűen megvalósított településfejlesztéssel, gazdasági és társadalmi értelemben is gyarapodóvá és sikeressé tegye Alcsútdobozt.

Amennyiben Ön letelepedési szándékkal érdeklődik falunk iránt, jelzem, hogy a település különböző pontjain több eladó magáningatlan vár új gazdára.

Ha befektetési szándék vezérli, akkor is jó helyen jár. A budapesti agglomeráció külső peremén teljes infrastruktúrával ellátott, fejlesztendő területtel rendelkezünk.

Figyelmét értékelve, megköszönöm, hogy elolvasta bemutatkozó soraimat. Bízom benne, hogy valamikor személyesen is találkozom Önnel itt, Alcsútdobozon!

Üdvözlettel:

                                                                                          Tóth Erika

                                                                                        polgármester

 

 További érdekességek Alcsútdobozról:

[subpages]